Čeští jezdci ovládli ve Zduchovicích Pohár národů juniorů i dětí

Zduchovice, 2. května 2018 - Organizačním i sportovním úspěchem skončily parkurové závody CSIO ve Zduchovicích pro mladé jezdce, juniory a děti. V nabité zahraniční konkurenci si skvěle vedli talentovaní čeští reprezentanti.

Týmy českých juniorů (Sofie Najmanová, Natalie Kreislová, Michaela Rodová a Sára Vingrálková) a dětí (Anna Helebrantová, Mariana Michlíčková, Eliška Hasnedlová a Petra Pařenicová) ovládly ve svých kategoriích prestižní Pohár národů.

CSIO_Zduchovice_2

„Mám velkou radost, že se naši jezdci prosadili i v silné mezinárodní konfrontaci a předvedli výtečné výkony. Vítězství v této soutěži je velice cenné,“ uvedla prezidentka České jezdecké federace Olga Plachá.

CSIO_Zduchovice_3

Závody ve Zduchovicích byly součástí projektu SCM. „Ukázalo se, že tento projekt má smysl. Koncept spolupráce renomovaného německého trenéra Tjarka Nagela s trenéry SCM byl správnou volbou, je vidět velký progres v jezdeckém projevu u naší mladé reprezentace,“ pochvalovala si Plachá.

Čeští jezdci posbírali i řadu dalších skvělých umístění včetně vítězství v rámcových soutěžích, v Grand Prix dětí se Mariana Michlíčková v sedle Idee van de Achterhoek blýskla druhým místem.

CSIO_Zduchovice_1

Svátek jezdeckého sportu hostil zmodernizovaný areál ve Zduchovicích, kromě výborně zvládnuté organizace přispěly ke zdaru akce také kvalitní a technické parkury, jejichž stavitelkou byla vrcholná funkcionářka Mezinárodní jezdecké federace Christa Heibachová. „Opět jsme prokázali, že jsme v Česku schopni pořádat špičkové mezinárodní jezdecké závody na nejvyšší úrovni,“ podotkla Plachá.

CSIO_Zduchovice_4

Autor fotografií – Tomáš Holcbecher