Při Spring Junior Cupu v Poděbradech půjde i o mistrovství Evropy

Poděbrady, 28. května 2018 - Po úspěchu na výtečně obsazených mezinárodních závodech CSIO ve Zduchovicích čeká nadějné české jezdce v parkurovém skákání další kvalitní prověrka. V Poděbradech se od 31. května pojede Spring Junior Cup pro děti, juniory a jezdce do 25 let, na kterém půjde i o nominaci na mistrovství Evropy ve Francii.

V areálu Jezdeckého klubu Obora se představí především děti Sportovního centra mládeže a reprezentační kádr České republiky, na startu se ale také objeví jezdci z Polska. Stejně jako ve Zduchovicích postaví parkury světoznámá stavitelka Christa Heibach a německý šéftrenér české reprezentace Tjark Nagel bude vybírat jezdce, kteří se zúčastní evropského šampionátu ve Francii. „Závody v Poděbradech by měly být pro naše mladé jezdce poslední prověrkou před mistrovstvím Evropy a také závěrečnými kontrolními závody SCM ročníku 2017/2018. Naděje našeho sportu budou moci znovu ukázat, jaký pokrok v poslední době udělaly,“ těší se prezidentka ČJF Olga Plachá na výkony talentovaných mladých jezdců.

Foto_Lukáš_Klingora

Na programu budou mimo jiné i soutěže pony, v pátek 1. června oslaví děti svůj svátek při týmových soutěžích ve všech kategoriích a v sobotu proběhne divácky oblíbené štafetové skákání. V průběhu závodů budou ještě navíc soutěžit sponzorská družstva. Celkem deset sponzorů si složilo své týmy a jejich jezdci budou v průběhu závodů sbírat body za své výkony v soutěžích zařazených ve svých kategoriích a v neděli budou vyhlášena tři družstva s nejvyšším celkovým součtem bodů. Ve hře jsou velmi atraktivní ceny včetně vstupenek na prestižní Global Champions Tour Play Offs v Praze, které do soutěže věnuje organizátor této unikátní akce společnost Czech Equestrian Team.

Foto_Lukáš_Klingora_2

Na sobotu 2. června je připraven pro fanoušky bohatý doprovodný program, jímž provede populární herečka Vanda Hybnerová. Především pro dětské návštěvníky budou nachystány různé soutěže, dojde i na čarování, pohádky a možnost prohlédnout si vozy Rolls Royce. V 17 hodin pak odehraje koncert skupina Lake Malawi.

Foto_Lukáš_Klingora_3

„Jsem ráda, že v příjemném prostředí poděbradského kolbiště budeme moci široké veřejnosti znovu představit náš krásný sport a ukázat špičkové jezdecké výkony mladých závodníků,“ zve Plachá na jezdecký svátek do Poděbrad, který pořádá Česká jezdecká federace pod záštitou města Poděbrady a ve spolupráci se společností CPI Property Group a dalšími partnery.

Autor fotografií – Lukáš Klingora.

Hodinářství Bechyně Jezdecký Galavečer 2018 Jezdectvi pro vsechny