TISKOVÉ ZPRÁVY ČJF

Skvělá zpráva pro všechny příznivce parkurového skákání

Přinášíme skvělou zprávu pro všechny příznivce parkurového skákání! Zástupci ČJF si z právě končící General Assembly FEI 2022 odváží výbornou zprávu, podařilo se totiž vyjednat přidělení kvalifikačního závodu pro OH 2024, který bude v příštím roce hostit Chuchle arena Praha.

Národní federace o tento kvalifikační závod skupiny C, kam Česká Republika patří, požádala společně se společnosti Czech Equestrian Team a.s. Praha byla vybrána v silné konkurenci maďarské Budapešti, slovenského Šamorína a uzbekistánského Tashkentu. V příštím roce tedy můžeme fandit našim jezdcům s jejich koňmi při kvalifikaci na OH ve skocích na domácí půdě, v Praze, ve dnech 27.-30.7. 2023. Jen doplníme, že z celé skupiny C na základě výsledků tohoto závodu postoupí pouze dvě země a toto jsou naši soupeři:
Albánie, Arménie, Ázerbajdžán, Bělorusko*, Bulharsko, Chorvatsko, Kypr, Estonsko, Gruzie, Řecko, Maďarsko, Izrael, Kazachstán, Kyrgyzstán, Litva, Litva, severní Makedonie, Moldavská republika, Polsko, Rumunsko, Rusko*, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Turecko, Turkmenistán, Ukrajina, Uzbekistán.

* Sportovci/koně z Ruské federace a Běloruska se až do odvolání podle rozhodnutí rady FEI ze dne 2. března 2022 nemohou kvalifikačního závodu zúčastnit.

Na fotografii je generální sekretář ČJF, Ing. Petr Kuklík, a členka Výkonného výboru, Mgr. Lenka Sekaninová, spolu s prezidentem Mezinárodní jezdecké federace, Ingmarem De Vos.


Oficialní partneři